“hoe vergroot ik de veiligheid in een magazijn”.

Alle onderwerpen die ik hierbij kan bedenken zullen in de loop der tijd de revue passeren. In dit blog geen opgeheven vingertjes, geen opsomming van alle regels, geen droge serie wetsartikelen maar vooral praktische zaken, zaken van alledag.

Ik houd me vanzelfsprekend aanbevolen voor suggesties over onderwerpen, voor vragen en voor op- en aanmerkingen. De wijsheid heb ik zeker niet in pacht al loop ik toch alweer een jaartje of 30 tussen de magazijnstellingen.

donderdag 6 februari 2014

hoek aanrijdbeschermers palletstelllingen

Hoekkappen, hoekbeschermers, aanrijdingsbeschermer, aanrijdbeschermer, aanrijdbeveiliging, upright protector, .............

ik weet niet hoe ze nog meer worden genoemd maar ik heb het over profielen die volgens onderstaande normen geplaatst zouden "moeten" worden. 
Moeten staat tussen "aanhalingstekens" omdat men altijd mag afwijken van dat wat in de normen staat beschreven als men op een andere wijze de gelijke veiligheid kan garanderen. Het kan dus goed zijn dat een bepaalde leverancier hoekbeschermers aanbied die lager zijn maar omdat ze alleen in een gebied met reachtrucks worden gebruikt toch veilig genoeg blijken te zijn. 

Neem indien mogelijk de beoordeling van de hoekbeschermers, hoogte, soort profiel en afstand tot de palletstelling stijlen op in de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie).

NEN 5051: 

De NEN 5051 wordt alleen nog maar gebruikt voor die magazijnen die voor april 2009 gebouwd zijn en sindsdien niet of nauwelijks gewijzigd. 
Voor magazijnen die na April 2009 (toen kwam de NEN-EN 15.512 uit in Nederland) zijn gebouwd en voor magazijnen die na 2009 grondig zijn verbouwd, uitgebreid of verhuisd geldt de NEN-EN serie (15.512, 15.620, 15.629 en 15.635). 
De afkeurcriteria voor alle stellingen zijn die uit de NEN-EN 15.635.

NEN-EN 15.512


Mijn blog zou mijn blog niet zijn als ik niet weer aan de hand van vele foto's ga laten zien wat voor- / nadelen zijn van de diverse types. Tevens geef ik wat punten aan waarop gelet mag worden, als ze eenmaal zijn geplaatst, bij het lopen van veiligheidsrondes.

Type 1: geen hoekbeschermers plaatsen

 
Zoals je al kunt zien op de foto's hierboven is type 1 niet zo'n succes, toch zijn er nog steeds bedrijven die denken dat dit "veilig" is.

Type 2: hoekprofiel met 2 of 4 bouten aan de vloer verankerd.


 


Bij de linker foto is niet alleen de hoekbeschermer tegen de stelling aangeduwd maar is ook de stijl die er achter en staat en beschermd had moeten worden vervormd, na verwijdering van deze "hoekbeschermer" kan de schade aan de voorzijde van de staander pas goed worden opgenomen.

Bij de rechter foto is te zien dat een truck wat langduriger tegen de hoekbeschermer aangeduwd heeft en door de bewegingen van de truck de hoekbeschermer tegen de stijl aangedrukt heeft weten te houden en er zelfs een figuur op heeft achtergelaten.




















Niet helemaal duidelijk is hier of het hier 2 losse platen betreft die beide met 1 bout zijn vastgezet of iets wat aan elkaar vast heeft gezeten. Kunnen hier de krachten op de hoekbeschermer nog volgens de normen uitgeoefend worden zonder de stijl te raken ??
























Bij de 3 foto's hierboven is goed te zien dat de hoekbeschermers al vanaf aanvang knap (te) dicht op de stijlen zijn gemonteerd, dit vraagt om problemen. Bij de minste aanrijding krijg je al deuken in de staanders zoals goed te zien op de eerste van deze 3 foto's


BOODSCHAP: Bekijk goed van te voren waar je de hoekbeschermers wilt gaan plaatsen en zorg er voor dat deze niet te dicht op de stelling worden gemonteerd. Voer anders eerst een aanrijdtest uit, ergens buiten, met een heftruck en een op de vloer gemonteerde hoekbeschermer.... rijden maar ??


Type 3: 2 hoekprofielen, met 2 of 4 bouten aan de vloer verankerd, en aan elkaar gekoppeld door een sigma of andersoortig profiel.





Bij een aanrijding wordt direct de stijl geraakt i.p.v. dat de beschermkap de klap kan opvangen.

 

Wat is nu de juiste lengte van het profiel dat is bevestigd tussen de hoekbeschermers, je wilde toch de hoek beschermen?





Kan deze plaat de krachten opvangen, hij is al behoorlijk aan het vervormen.


De hoek wordt niet volledig beschermd, tussenliggende profiel tekort ?
Een anker is al afgebroken dus de kans op beschadiging van stellingstaander wordt duidelijk groter.

Type 4: U-profielen, met 4 of 6 bouten aan de vloer verankerd.




















Te dicht op de staander




















staander door aanrijding tegen hoekbeschermkap al beschadigd.




















Hoekbeschermkap te dicht bij de staander geplaatst, 3 ankers al uit de vloer gereden


Hier zullen toch wel meer als 2 bouten in aangebracht zijn? 


BOODSCHAP: Met al deze U-profiel hoekbeschermers wordt de ruimte om pallets te plaatsen op vloerniveau in ieder geval niet groter, realiseer je dit voor je tot aanschaf over gaat. Je ziet het hier duidelijk aan de linkerzijde van het U-profiel.


Type 5: 2 U-profielen, met 4 of 6 bouten aan de vloer verankerd, en aan elkaar gekoppeld door een sigma of andersoortig profiel.

Het profiel waarmee de 2 U-profielen aan elkaar gekoppeld zijn hoeft niet te voldoen aan de normen als het gaat om het opvangen van krachten. Je zult dus zelf moeten bepalen, voordat je tot aanschaf van aanrijdbescherming overgaat, waar deze profielen voor gebruikt kunnen gaan worden. Is het om pallets tegen aan te rijden dan zal het profiel veel zwaarder moeten zijn als het profiel op de foto hierboven. Wordt het alleen gebruikt voor het aanzicht en om aan te geven hier staan stellingen dan is het profiel van de foto hierboven meer dan voldoende. Bedenk dit allemaal vooraf, achteraf is het altijd te laat.


De stelling op de foto hierboven is geplaatst in U-profielen waaraan op de kop van het liggende profiel een staand stuk is gelast. Bij aanrijdingen wat hoger tegen dit staande deel bleek het materiaal net naast de las af te scheuren en een scherpe vouw in de voorstijl te maken. Erg veel ijzer was aangeschaft maar de krachten die men dacht op te kunnen vangen bleken niet opgevangen te kunnen worden en door de scherpe vouwen in de voorstijl alleen maar extra onveiligheid op te leveren


Is een profiel waarmee de 2 U-profielen gekoppeld zijn beschadigd op deze wijze probeer dan te bedenken of, wanneer en met wat voor letsel als mogelijk gevolg iemand hier nog langs kan lopen.

 

Linker foto: profiel staat op de kopse zijde van de stelling ver genoeg van de staander vandaan maar aan de voorzijde zeer krap, tevens is hier goed te zien dat niet alle gevaar voor vervormde schoring wordt veroorzaakt door aanrijdingen aan de kopse kant.

Rechter foto: bocht wat te krap, Sigma profiel meegetrokken, nu een extra risico om weer achter te blijven haken of om als voetganger door verwond te raken.

Type 6: diverse overgebleven voorbeelden, er staat namelijk nergens beschreven dat de hoekbescherming een U-profiel of een hoekprofiel zou moeten zijn. Tot een hoogte van minimaal 400 mm moet een bepaalde kracht opgevangen kunnen worden, dat is wat de norm beschrijft.

 

Denk bij bovenstaande beschermingsconstructie wel na wat de lengte moet zijn, te lang geeft een vergroot risico om er achter blijven haken en te kort geeft de hoekstaander te weinig bescherming.



Combinatie van stijlbeschermer en soort vangrail constructie kan ook, ook hier geldt weer de opmerking bij de foto hierboven over de lengte.


























Is dit nu een hoekbescherming in de zin van de oude en huidige norm ?? 
Zo ja is het dan een oplossing die voorkomt dat de staanders die op de hoeken van de gangen staan kunnen worden aangereden ??  Voldoende bescherming geven tegen aanrijdingen zoals bedoelt in de normen? Ik vind van niet. Bij keuringen van magazijnstellingen zijn ze in ieder geval rampzalig want iedere beschadigde stijlbeschermer moet je verwijderen om te kunnen 
bekijken of de stijl al dan niet beschadigd is geraakt en goed- of afgekeurd moet worden.

Genoeg over de profielen die geplaatst horen te worden op al die hoeken daar waar gemotoriseerd transport in een magazijn de hoek om kan/mag gaan. Dit geldt dus ook voor onderdoorgangen.


Moraal van van deze aflevering:

Denk voor je over gaat tot aanschaf/plaatsing van aanrijdbeveiligingen, op die posities die door de normen worden bepaald, goed na wat de functie van de beschermprofielen moet gaan worden en of dat wat wordt aangeboden daaraan voldoet. Bij twijfel altijd eerst een test uitvoeren. 

Het is erg belangrijk om bij tussentijdse inspectierondes te controleren of, na aanrijdingen tegen de beschermkappen, er nog voldoende vrije ruimte is tussen het beschermprofiel en de stelling en of er geen schade aan de stelling staander is te zien achter de beschermprofielen, deze schades worden vaak over het hoofd gezien maar zijn door de scherpe randen vaak wel gevaarlijk!!

Met vriendelijke groet,

Frans hardus



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten